Dugnad ute 2023

Dugnad ute 2023

31. mars kaster noen ivrige sjeler tennissand oppå nesten en meter snø på bane 1 og 2 (10-12 sekker).  Så blir det påske og heldigvis sol om dagen selv om det er kaldt.

Søndag 16. april kl. 12.00 er det dugnad på bane 1 og 2.  12 stk. blir spurt om å være med.  11 kan og kommer. 12 sekker sand kastes på bane 3 og 4.  Kl. 16.00 er banene ferdig og linjene er satt fast, 6 sekker sand på hver bane og skyfling og kosting av banene, og valset 4 ganger hver.  Prøvespilling og skyfle, koste, vanne, valse mandag.  Prøvespilling og skyfle, koste, vanne, valse tirsdag og onsdag.  Mye vanning av banene torsdag og fredag + valsing.

Stor dugnad lørdag 22. april kl. 10.00.  Noen kommer litt tidligere for å gjøre alt klart.  Det er viktig med god forberedelse til en dugnad.  Det er ofte forskjellen på vellykket eller ikke!  Kl. 10.00 er man i full sving.  De første som kommer får jobben med å dunke ned linjene.  Først på bane 3 – deretter bane 4.  Ca. 15 stk. jobber med å fjerne stein som kommunen har kastet inn på banen når de brøyter parkeringsplassen.  Stor ekstrajobb for oss selvfølgelig!  Vi har igjen snakket med de ansvarlige i kommunen.  De har gjort det samme tidligere – men i fjor var det bra.  Da vet vi at kommunens folk må minnes på dette hvert år.  Når steinene er fjernet og linjene dunket ned i underlaget, blir det kastet på mer sand (8 sekker pr. bane).  Deretter skyfles banene og kostes, vannes og valses.  På og utenfor bane 4 er det enormt med løv som må samles og fjernes.  På veien inn til hallen må masse sand fjernes samt mye løv og annet rask.  Rydding i containeren og kasting av alt som bør kastes.

Alle får en brus og en kakebit ved 12.30-tiden – og de ivrigste fortsetter med finpuss utenfor banene og koster, vanner og valser banene.  Kl. 14.00 er alle slitne – og selv de seigeste gir seg.  35 stk. var innom dugnaden.  Vi er ennå ikke helt ferdige, men vi nærmer oss med stormskritt.  Vi må fortsatt prøvespille noen dager og koste, vanne, valse noen flere ganger.  Det er spådd mye regn noen dager fremover, men åpning av banene må kunne skje om ikke veldig lenge.

Trond