Artikkel Budstikka – Pia Christiansen Stub Aune

Artikkel Budstikka – Pia Christiansen Stub Aune

Det er ikke hver dag en får headlines i avisen. Selv om det tidligere er publisert internt i klubben at Pia vant klubbmesterskapet i klassen Herrer Elite, er det ekstra stas at Budstikka også lager en sak rundt dette:

Pia Christiansen Stub Aune er bare 15 år gammel, men vant likevel klubbmesterskapet i tennis i herrenes eliteklasse.

– Jeg tror nok de fleste av de jeg møtte ble ganske imponert. De trodde kanskje ikke de skulle tape mot meg, smiler Pia Christiansen Stub Aune fra Kolsås.

Den 15 år gamle tennisspilleren ble forrige helg klubbemester i Vestre Bærum Tennisklubb. At en 15-åring gammel jente vinner et klubbmesterskap er ikke så uvanlig. Men at hun vinner klassen for herre elite, er ikke hverdagskost. Det skjedde etter at hun feide unna all motstand fra de andre 15 deltagerne i klassen. 

– Jeg ble litt overrasket over meg selv også. Da jeg fikk ledelsen i finalen (som ble spilt over én klokketime), var jeg klar på at den ledelsen måtte jeg ikke gi slipp på, forteller hun. 

– Menn server ofte hardere enn kvinner. Hvordan takler du det?

– Jeg forsøker å gå mer inn i ballen. Det nytter ikke å være defensiv i spilestilen, sier hun.

I finalen slo hun Espen Ræstad.

Seks ganger i uken:

Hun bruker mye tid på tennis. Hele seks ganger i uken setter hun av til å bli en bedre tennisspiller. Uten at hun er helt sikker på om det er den veien hun virkelig vil satse på i fremtiden.

– Nå vil jeg først og fremst spille tennis så lenge jeg synes det er gøy. Så får vi se hvordan det går. Jeg vurderer om det er en mulighet for meg å begynne å spille collegetennis i utlandet etter videregående.

– Jeg er uansett ikke lysten på å miste skoletid på grunn av tennisen nå. Skolen er det viktigste. 

Hun vurderte idrettslinjer før hun begynte på videregående skole, men falt ned på at Valler videregående skole var det beste for henne.

– Jeg synes det er et bra samhold der, og jeg har ikke så lyst til å blande skolen med tennisen ennå, sier hun.

Bestefar

Pia Christiansen Stub Aune trenes av bestefaren Trond Christiansen (75). I sommer spilte hun også NM i mixed double sammen med bestefaren. Det er 60 år mellom de to.

– Jeg tror aldri det har skjedd at en bestefar og et barnebarn har spilt sammen i et NM. Vi vant ikke, men vi deltok med heder og ære, forteller trener og bestefar Trond Christiansen om deltagelsen i norgesmesterskapet.

 Han roser barnebarnet for den jobben hun legger ned for å bli en bedre tennisspiller.

– At hun vinner klubbmesterskapet i herreklassen, er selvfølgelig kjempegøy. Jeg synes hun blir bedre og bedre for hver dag som går. Hun begynte ikke å spille tennis så tidlig, men ting faller bare mer og mer på plass, sier Trond Christiansen.

– Hvor langt kan hun nå?

– Det er ikke umulig at hun kan nå langt. Hun er rask, treningsvillig og hun synes det er gøy. Det er de viktigste tingene, sier Trond Christiansen.

– Det er veldig morsomt å spille med bestefar. Han er også glad i bruke «dropshot» mot meg, det gjør at jeg alltid må være oppmerksom på hvor ballene kan kommer, sier hun.

https://www.budstikka.no/tennis/pia-15-banket-alle-mennene-pa-tennisbanen/601834!/