En seier og et knepent tap i NM lag gutter

En seier og et knepent tap i NM lag gutter

Kvalifisering til NM lag junior gutter foregår på Riksanlegget 14. og 15. oktober 2023. Laget er Alexander, Sondre og Thomas, og lagene vi møter er BSTK og Grefsen. Kampene spilles etter “fast 4 regler”: best av 3 sett i en double og best av 5 sett i 2 singlekamper.

Gutta vil stå opp grytidlig og pisker opp trenern for å slå inn lørdag morgen kl 07:00 på Riksanlegget, før BSTK kampen. Kl. 0800 starter double. Alex og Sondre når dessverre ikke helt opp, og taper 2-0 i sett. Alex vinner første single i avgjørende, etter veldig sterkt femte sett, som han tar 4-0. Thomas henter opp ledelsen til BSTK spilleren i sin kamp og viser stor fightervilje, men taper til slutt 2-4 i avgjørende sett. BSTK vinner derfor 2-1 i kamper, men det kunne like gjerne vært oss som trakk det lengste strået.

Søndag kan vi sove litt lenger, men vi har trening på VBTK kl 10-11, før vi reiser til Riksanlegget og kampen mot Grefsen. Sondre og Thomas vinner sin double med godt spill, Alex vinner første single med tunge slag og vinnere, før Sondre med gode server cruiser inn 2. singelen. Vi gir ikke fra oss sett, og øyner sjansen til å gå videre i NM som beste toer. Dessverre viser det seg at Heming står med like mange kamper vunnet som oss, men ett sett mer vunnet. Vi blir derfor akkurat ikke beste toer sammenlignet med de andre gruppene.

Dette var en veldig bra helg, jeg synes vi lærte mye. Gutta er positive og har godt humør, selv kl 06 på morgenen. De fighter på hver ball og støtter hverandre i med og motgang. Vi har alle individuelle ting vi skal jobbe videre med. Men i stort synes jeg servene har utviklet seg bra. Det smeller på første-, og vi ruller andre server med høy rackethastighet. Servene blir nå et viktig våpen. Vi gjør også lite feil fra grunnlinja, spiller tungt og går på når den korte ballen kommer. Så må vi ikke være fullt så beskjedne i double og i det offensive spillet, og vi kan med fordel bli mer vokale, bruke kraftigere stemme, særlig i double.

Takk for en kjempefin helg, Alexander, Sondre og Thomas! Takk til foreldre som heier og støtter, og takk til Rossen, som booket baner på RA og VBTK for innslåing og trening, og som med tekniske instrumenter viste oss at strenger taper spenning betydelig mer og fortere enn antatt.

Hilsen Jørgen, Trener