Klubbmesterskapet 2022

Klubbmesterskapet 2022

Helgen 25. til 28. august ble utendørs klubbmesterskapet (KM) for 2022 avholdt. Det ble rundt 60 påmeldte spillere totalt, og det ble spilt 74 kamper gjennom helgen. Grunnet stor og god påmelding, måtte turneringskomiteen også ta i bruk torsdag ettermiddag for å få kabalen til å gå rundt.

En turnering utendørs er prisgitt vær og vind, og i år var vi stort sett veldig heldige med været, bortsett fra fredagskvelden da regnet startet rundt kl. 19.00. Noen kamper ble da flyttet inn, mens andre ble utsett til dagen etter. Det ga noen utfordringer i kampoppsettet, men det løstes ved å tilby flere kamper innendørs på lørdag. Det var det flere som takket ja til.

Sosialt høydepunkt

Klubbmesterskapet er og blir et sosialt høydepunkt for medlemmene, og det er gledelig at påmeldingen øker fra år til år. Men det er plass til flere. Spesielt i dameklassene ble det litt få påmeldte.

Gledelig var det å se at en god del ungdom meldte seg på og fikk god matching av de eldre. Til neste klubbmesterskap håper vi enda flere av våre unge medlemmer blir med og setter sitt preg på turneringen.

Kiosken solgte både de vanlige tingene, i tillegg til at det ble lagt opp til grilling på lørdagen og søndagen. Mange benyttet seg av tilbudet om en skikkelig matbit, da det kan bli noe venting mellom kamper. Takk til Espen og Julie for organisering av kiosken og grilling.

Best av 3

I år var det en samstemt turneringskomite som ønsker å gå tilbake til en spilleform hvor det spilles best av 3 sett. Timeskamper er blitt testet ut de siste årene i KM, og det er mye lettere å arrangere, men rent sportslig var det stor stas for medlemmene å kunne spille best av 3 sett med supertiebreak i siste avgjørende sett.
– Det er slik tennis skal spilles, for da kan en komme tilbake selv om en taper første sett 6-0,, kommenterte flere av medlemmene under turneringen.

Resultater fra alle kampene kan dere se her.

Klubbmester Herrer Single

Årets klubbmester i herrer single ble Pia Christiansen Stub Aune.
Hun slo Rikard Tørnqvist 6-0 og 6-2 i finalen. Andreas Nyheim og Robert Westerberg ble nummer 3.

Damer Single

Anne Karine Mykland ble klubbmester, foran Janicke Hellum, Lene Valaker og Esther Lopez. Det ble spilt round robin (gruppespill) i denne klassen (dvs. alle spiller mot alle). Vi håper enda flere damer velger å melde seg på ved neste klubbmesterskap.

Herrer Double

Klubbmestere ble Pia Christiansen Stub Aune og Trond Christiansen med sifrene 6-7(4), 6-2, 10-7 i finalen mot Espen Ræstad/Jostein Trulstrud. Det ble en svært spennende og underholdende finale, med godt oppmøte av publikum.

Trond Christiansen (t.v.) og Pia Christiansen Stub Aune.

Damer Double

Janicke Hellum og Åsa Torvund ble klubbmestere. Nummer to ble Lene Valaker/Kirsti Verdal. Klassen ble spilt som round robin (gruppespill).

Janicke Hellum (t.v.) og Åsa Torvund

Mixed Double

Anne Karine Mykland og Terje Maurnes vant mixed doubleklassen. Nummer to ble Lene Valaker og Pål Berg. Også i denne klassen ble det spilt round robin (gruppespill).

Herrer Mosjonist

Andreas Jacobsen ble klubbmester, etter å ha slått Jon Fløtre 6-3, 6-3 i finalen. Klassen ble spilt som round robin med tre grupper. De tre gruppevinnerne gikk videre til semifinale.

Jon Fløtre (t.v.) og Andreas Jacobsen (t.h.)

Takk til alle involverte

Tusen hjertelig takk for en fin helg med bare fine folk god stemning. Det har vært høyt nivå både det sportslige og på underholdningverdien ute på banene – det ble mange jevne og gode kamper med bra tennis!

Takk til jentene som har stått i kiosken og bidratt med kaffe, nystekte vafler og rene og pene klubblokaler under hele KM 2022.

Nå jobbes det med et innendørs KM til vinteren.

Hilsen
Marike og Anders
Turneringsledere

Espen og Julie
Ansvarlig for grilling/kiosk

og

Turneringskomiteen:
Marike, Kenneth, Espen, Anders, Julie, Grete og Thomas

Takk til Trond Christiansen som bidro med viktig banestell.