Seier til VBTK-jentene

Seier til VBTK-jentene

Det var Amelie Kjernli, Natcha Payakam, Lea Koljenovic og Pia Christiansen Stub Aune, som representerte VBTK i Stavanger helgen 21. til 22. august.

Det ble spilte NM lag for damer 1. divisjon

Våre jenter var nære å måtte trekke oss fra kampene fordi laget ikke hadde nok spillere.

Men så meldte Natcha og sa at hun kunne spille. Hvis ikke hun hadde kunnet stille, risikerte VBTK å rykke ned til fjerde divisjon.

Laget dro ned på lørdagen hvor de trente en time på Stavanger tennisklubb.

På slutten av timen falt Natcha og slo kneet noe som gjorde at det igjen ble usikkerhet på om hun kunne spille dagen etter.

På søndagen var ikke kneet hennes mye bedre, men vi fikk beskjed om at hvis hun ikke kan spille, taper vi lagkampen på WO, så hun bestemte seg på å prøve seg med doublen som de startet med.

Lea og Natcha spilte første double og klarte og vinne knepent 0-6,6-3,11-9.

Amelie og Pia spilte den andre doubelen, og vant den 6-4,6-3.

– Det var en veldig morsom opplevelse, forteller Pia.

Etter doublene ble det servert hamburgere og pølser sammen med spillerne fra Stavanger.

Så var det klart singlerkampene.

Lea spilte 1´er, Pia spilte 2´er, Amelie spilte 3´er og Natcha spilte 4´er.

Kampen til Natcha og kampen til Pia ble circa ferdig likt. Pia vant sin singlekamp 6-1,6-1, men Natcha tapte 6-0,6-0 grunnet at hun falt igjen og skadet seg enda en gang under kampen. All ære til Natcha for å gjennomføre til tross for et vondt kne.

Til slutt klarte både Amelie og Lea og ta til seg seieren. Amelie vant sinn kamp 6-3,6-2 og Lea vant 6-2,6-3. Begge møtte hard motstand; Amelie (13) møtte en som var mye eldre enn henne, og Lea spilte mot en som hadde deltatt i junior Wimbledon i sin ungdom.

VBTK slo dermed Stavanger TK 5-1.
De skulle også ha spilt mot Egersund TK, men vant den kampen på WO grunnet at motstanderlaget ikke klarte å stille lag. Så to seiere på turen ble det til slutt.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonene til laget og vi hadde en kjempefin tur til Stavanger, forteller lagkaptein Pia.

Neste og siste kamp for jentene, er mot Ullern TK lørdag 28. august kl. 10.00 på VBTK.

Kom og hei på våre jenter.